Напрежение пред МВР в момента.Граждани протестират пред Министерството на вътрешните работи (МВР)

...
Напрежение пред МВР в момента.Граждани протестират пред Министерството на вътрешните работи (МВР)
Коментари Харесай

Протести пред МВР – за оставка на вътрешния министър и в негова подкрепа

Напрежение пред МВР сега.

Граждани стачкуват пред Министерството на вътрешните работи (МВР) против оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет. Организатори на митинга са съдружие „ Боец “ и той е под надпис „ Оставка на Калин Стоянов за почтени избори! “.

От сдружението считат, че Стоянов е виновен за пазаруването на гласове по време на локалните избори и споделят, че разполагат с съответни данни за неговата отговорност, оповестява Българска телеграфна агенция.

В региона към вътрешното министерство има засилено полицейско наличие и ул. „ 6-ти септември “ е блокирана.

Събралите се на демонстрацията желаят промяна на вътрешния министър, тъй като, съгласно тях, той не си е приключил работата, както би трябвало, и подозират, че е привързан с политически партии. Протестиращите скандират „ Оставка на Калин Стоянов “.

До министерството, в градинката пред храма „ Свети Седмочисленици “ чиновници на Министерство на вътрешните работи и жители също се събраха, само че в поддръжка на вътрешния министър.

Дошъл съм да поздравя и да благодаря на сътрудниците за мощната поддръжка, която имат към мен. Искам да знаят, че до момента в който аз съм министър, няма да разреша, който и да било да ми подрежда кой, къде и на какъв пост да бъде подложен избран човек, съобщи вътрешният министър в оставка Калин Стоянов, който също пристигна на митинга.

Българска телеграфна агенция напомня, че в петък предходната седмица претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев предложи план на конструкция и състав на Министерски съвет, като за министър на вътрешните работи беше номиниран Калин Стоянов.

По-късно в същия ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев отдръпна подадената си оставка. На брифинг в Министерския съвет, дружно с премиера в оставка Николай Денков, основният секретар разгласи, че молбата му за овакантяване е била „ предизвикана и подадена под голям психически и честен напън “, а Денков сподели, че натискът е бил от страна на вътрешния министър и високопоставени лица в прокуратурата.

По-рано през днешния ден министър председателят в оставка сезира прокурор Даниела Талева за този случай.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР